Oferta educativa‎ > ‎Optatives‎ > ‎

Improvisació Elemental (Iniciació a la improvisació)

Característiques del curs


El curs va dirigit a:
  • Alumnes de l'EMMB d'instrument de 4 curs d'elemental que hagin cursat Conjunt Instrumental E3 o acreditin un nivell similar o superior.

En l'admissió a l'assignatura, es prioritzaran els alumnes que:
  • Estiguin matriculats en un dels dels centres del Patronat.
  • Siguin veïns de Badalona.
  • Tinguin edats compreses entre els 12 i els 18 anys.
  • Tinguin bones qualificacions en l'assignatura d'instrument.Presentació

Aquest nou curs vol oferir als alumnes una aproximació a la música improvisada que els permeti, en primer lloc i si és el cas, perdre la por a improvisar; i en segon lloc, dotar-se d'una base sòlida en aquesta matèria que els permeti encarar els reptes que com a músics s'aniran trobant tant en els diferents conjunts i combos de l'escola, com en altres àmbits de la seva vida musical que incloguin la improvisació.

Aquesta assignatura s'ha planificat deixant en un segon pla l'element musical que probablement requereix més maduresa i coneixement teòric, és a dir, l'harmonia; i en canvi s'enfoca la improvisació com un joc col·lectiu del que cal adquirir unes normes bàsiques de funcionament, i en el qual cadascú té el seu rol i la seva responsabilitat individual. En aquest sentit és important remarcar que es treballarà tant la improvisació solista com la improvisació acompanyant.

Es treballaran diversos estils (pop-rock, reggae, funk, latin, swing, improvisació lliure...) i es procurarà construir un repertori propi a partir de les improvisacions fetes a classe.
  • El curs té la mateixa durada que el curs lectiu.
  • Les classes són sessions setmanals de 2 hores.
  • Un cop al mes, els alumnes són convidats a partticipar a l'audijam de Tècniques d'Improvisació, on posen en pràctica els conceptes apresos a classe davant del públic
Professor

Martí Serra

Horari Curs 2018-19
Dimarts de 17:30 a 19:30
Audijam

Cada últim dimecres de mes farem una Audijam a l'aula B1, de 19:30h a 21:30h, oberta a tothom, tant a músics com a públic.
Aquestes audijams seran jam sessions on poder practicar els temes treballats durant el curs davant dels companys i del públic.

Proves
Segons la dinàmica del curs, es poden convocar exàmens parcials i/o finals.