Oferta educativa‎ > ‎

TrombóPRESENTACIÓ


El programa d'estudi de trombó està basat en l'aprenentatge de la tècnica bàsica de l'instrument, doncs la majoria de vegades el músic oblida aquest aspecte tant primordial per posar-se a tocar quan més millor. El que succeeix en molts casos és que s'acaba per no disfrutar, que és el principal objectiu de qualsevol persona que comença a estudiar música. Les classes de trombó estan enfocades a obtenir una millora progressiva en tots els aspectes tècnics de l'instrument sempre basant-se en dos punts principals: la qualitat de so i la musicalitat. Aquesta millora progressiva comporta, a més, una millora de l'auto-confiança de l'intèrpret que molts cop es troba devaluada per aquesta mancança de tècnica.


Pel que fa a la metodologia és molt diversa. En l'apartat de mètodes "clàssics" utilitzem llibres com l'Arban (edició revisada per Joseph Alessi), Ejercicios diarios para trombón de Raül García o Vocalises de Marco Bordogni.

 
En el "modern" utilitzem els Jazz Conception d'Snidero i els Aebersolds.

 
No oblidem tampoc un apartat primordial que és la respiració, on utilitzarem la tècnica del mític Arnold Jacobs Song and Wind i llibres com el Breathing Gym de Sam Pilafian i Patrick Sheridan. A través dels exercicis de respiració aconseguirem tocar d'una forma més relaxada.

Per als més petits (mínim 7 anys) utilitzem mètodes divertits on l'alumne pot tocar melòdies senzilles amb acompanyament de CD interpretat per músics reals. Aprenen mentre es diverteixen.
  • Periodicitat de les classes: setmanal.
  • Durada de les classes: 45 min. en el nivell elemental i 60 min. en els altres nivells.
  • Classes individuals.
  • Tant en alumnes petits com en adults la metodologia es consensuada i adaptada a les necessitats de cada alumne.
  • També es promouen el formar petits grups de cambra o combos amb d'altres instruments com la trompeta.


Professor Joan Palacio

Aquesta especialitat orma part del departament de Vent-Metall
Cap del departament: Fredi García
Contacte trompeta.emmbadalona@gmail.com

HORARIS


Dimarts
10h. a 14h.
15:30h a 21:30h.